Sivut

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Mitä lapsesi harrastaa?

Meidän pojat alkavat olla jo sen ikäisiä, etenkin nelivuotias esikoisemme, että uskomme jonkin harrastuksen olevan paikallaan. Toki päiväkodissa saa touhuta uusien kavereiden kanssa ja oppii useissa harrastuksissakin opittavia asioita, kuten ryhmässä toimimista, oman vuoron odottamista, erilaisia kädentaitoja ja sosiaalista kanssakäymistä jne, mutta itse useaakin eri harrastusta kokeilleena ja harrastaneena uskon niistä olevan hyötyä lapsen kasvussa ja kehityksessä. 


Asfalttiin liidulla piirtäminen ja sen pois peseminen ovat varsin mielekästä puuhaa!



Mitä sitten harrastaa?

Kuitenkin tuon ikäisellä se vielä menee niin, että vanhempi ehdottaa jotain ja vie harrastukseen, ja sitten se joko toimii tai ei toimi, sen aika näyttää. Mielestäni tärkeintä harrastuksessa on, että se on HAUSKAA! :) Ei mitään pakkopullaa, jota tehdään vain siksi kun isi nyt haluaa pojastaan jalkapallotähden ja on päättänyt että harrastuksissa käydään, vaikka pojan juttu voisi olla aivan jokin toinen. Ja sitten lahjotaan herkuilla, että kun jaksat nämä treenit niin sitten saat jäätelöä! Hohhoijaa, aivan väärä tapa, mutta kaikki ei sitä vain tunnu tajuavan... 

Pienemmässä kaupungissa voi olla se ongelma, että harrastustarjonta ei ole kovin laaja ja kattava, mutta isossakin kaupungissa on omat ongelmansa, nimittäin tarjontaa on niin paljon ettei enää edes tiedä minne lastaan veisi ja kilpailu halutuista paikoista on kovaa! 

Eilen aamulla istuin koneella odottamassa ja seurasin Neiti-Aikaa, että kello tulee tasan kahdeksan ja sitten tykittämään osallistumista kaupungin tarjoamaan lasten vesileikkkouluun, josta tunnetusti käydään kovaa vääntöä ja nopeat syövät hitaat. Meille aukeni paikka yhdestä ryhmästä ja nämä kaksi viikon mittaista pätkää ovat syys-ja lokakuussa! Toivottavasti poika innostuisi uinnista, nyt ainakin tykkää kovin vedessä lotrata, niinkuin nuorempikin vesipeto! :)



Kesäkuva 2015!


Suuresta tarjonnasta päädyimme valitsemaan 4-vuotiaalle esikoisellemme:

* Jalkapallokoulun (Tervarit Juniorit)

* Temppujumpan (Oulun Kamppailuklubi)

* sekä Oulun kaupungin syksyn 2015 "alkeisuimakoulun" (Uimakoulu)

Näistä kaksi ensimmäistä on kerran viikossa, perjantaisin ja sunnuntaisin, ja uimakoulu on viikon intensiivijakso, joita otimme kaksi nyt syksylle. Lisäksi aikeissa on käydä perheen kanssa kerran viikkoon uimassa, joten eiköhän tässä ole ihan hyvät lähtökohdat nelivuotiaan harrastuksille... :) vai mitä mieltä olette, pitäisikö olla jotain lisää tai jonkin tilalla?

Muita tarjolla olevia harrastuksia, joita mietimme esikoisen kohdalla olivat/ovat:

* Yleisurheilukoulu 4-6v. (Oulun Pyrintö)

* Nassikkapaini 5-8v. (Nassikkapaini)

* Musiikkileikkikoulu (Muskari MLL)

* Poikien hiphop tms tanssikoulu (Citydance)

..ja olisihan noita vielä vaikka mitä tarjolla, etenkin VUOLLE-opistolla (kansalaisopisto), joissa hintakaan ei kirpaise! :)


Kaksivuotiaan kuopuksemme ilmoitimme Liiku Leikkien (vanhempi-lapsi 2v.- ryhmään), joka kestää 45min ja on kansalaisopiston järjestämä, sekä MLL musiikkileikkikouluun, vuonna 2013 syntyneiden lasten ryhmään, jonka kesto on 45min (muistaakseni?). Pääsee sitten pikkuisempikin vähän touhuamaan äidin tai isän kanssa,  ja kenties innostumaan musiikista ja laulusta! :)



Viime viikonloppuna saimme vielä nauttia upeasta kesäsäästä, joka näyttää jatkuvan vielä tämän päivän, ja vietimme sen grillaten ja ulkona touhuten yhdessä ihanien ystäviemme kanssa. Kyllä kesällä on mukavaa syödä ulkona ja lapsillekin ruokaa maistuu ihan eri tavalla, kuin sisällä! :)


 




Nautinnollista keskiviikkoa Teille kaikille!!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti