Sivut

lauantai 22. elokuuta 2015

PÄRNU (osa1)


Vietimme perheeni kanssa elokuun ensimmäisen viikon Pärnussa, josta olimme vuokranneet asunnon yhdestä niistä vanhoista taloista, joita alueelta löytyy paljon. Minulle ja miehelleni Pärnu oli uusi matkakohde, olimme vain kuulleet siitä että on lapsiperheiden suosima ja oikein viehättävä paikka, ja sitä se juuri olikin! :) Voimme lämpimästi suositella Pärnua kaikille, etenkin niille lapsiperheille (lasten iästä riippumatta) joilla kukkaron nyörit ovat melko tiukalla, sillä paikka on viihtyisyyden ja siisteyden lisäksi myös hyvin edullinen, verrattuna Suomen hintatasoon!


Tässä talossa emme majoittuneet, mutta talot suurelta osin ovat jo aikansa eläneitä,
ja joissakin ulkopinta kaipaisi melkoista remonttia, joskin tämän talon viehätys on juuri tuo vanha ulkokuori... :)



Pärnun ihanan siisti hiekkaranta on verrattavissa Kanariansaarten biitseihin, toki palmujen sijaan kasvoi koivuja, mutta mitä pienistä! :D Merivesikin oli toki huomattavasti viileämpää, mutta kyllä siinä uida pystyi, etenkin kun kelit olivat kohdillaan koko viikon! Lämmintä oli joka päivä noin +25 astetta ja aurinko paistoi, silti palamiselta onneksi säästyimme, kun huolehdimme hyvin ihon suojauksesta. 


Purjeveneet kilpailemassa

Esikoinen 4v.

Kuopus 2v.


Jäätelökioskeja löytyy rannalta useita, ja yksi kaksikerroksinen yökerho-ravintola ulkoterasseineen siinä myös oli, mutta muuten rannalta ei juuri löydy ruokapaikkoja, joista voisi ihailla merta samalla kun nauttii ruuasta. Toki muutama iso hotelli on rannan tuntumassa, joista saattaa merikin näkyä. 

Rannalta löytyy vessoja, jotka ovat siistejä sisävessoja eli ei tarvitse bajamajoissa kyykkiä (Thank God!)! Vessoissa on aina yksi "mummeli" vastassa, joka pitää vessat siisteinä ja vastineeksi siitä hänelle pitää antaa muutama kymmenen senttiä, riippuen vessan sijainnista ja kellonajasta, eli pieniä kolikoita kannattaa varata kourallinen mukaan rannalle! :)


Ihanteellinen ranta lapsille, sileä hiekkapohja ja hyvin matala ranta, jota saa kävellä liki 200metriä ennenkuin aikuinen pääsee kunnolla uimaan... :D


Äitikin pääsi mukaan poikien vesileikkeihin!


Vesileikkien riemua! :)


Minä ja meri <3


Upea auringonlasku Pärnun biitsillä...


Harmaahylje on rantautunut!


Pärnun rannalta ja rannan tuntumasta löytyi hyviä ja monipuolisia ulkoleikkipaikkoja eri-ikäisille lapsille, etenkin kaikille kiipeilystä  ja keinumisesta innostuneille. Rannalla oli myös parin euron maksuisia vempeleitä ja huvituksia, kuten iso junan mallinen pomppulinna, johon pojat ihastuivat... kieltämättä äitikin olisi halunut heittää kengät jaloistaan ja näyttää pojille miten pompitaan!! :D






Seuraavassa osassa kerron hauskasta ja hienosta puuhamaasta nimeltä Lottemaa, jossa vietimme yhden päivän lastemme kanssa sekä Pärnun maukkaista ja edullisista ruokapaikoista, joissa kannattaa ehdottomasti piipahtaa!! :)



Riemukasta lauantaita! <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti