Sivut

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Suklaajuustokakku

Tämän munattoman juustokakun tein isänpäiväksi ja teki hyvin kauppansa! On aika täyttävää ja makeaa, mutta jos suklaasta tykkää, niin tykkää tästäkin! :) Kakun kanssa sopii hyvin hieman kirpsakka marjakastike tai survotut marjat (vadelma, mansikka).


Ohje löytyy uusimmasta Prikka-lehdestä 11/2013 s. 52 ja ainekset Prismasta.


POHJA:

200g Digestive-keksejä (eli puolet paketista, käytin halvinta merkkiä)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (käytin Fazerin)
75g voita


TÄYTE:

200g tummaa leivontasuklaata (käytin Rainbown)
5 liivatetta (oli oikein riittävästi!)
2dl kuohukermaa/vispikermaa
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (käytin Floran)
180g maustamatonta tuorejuustoa (käytin Creme Bonjourin tavallista)
200g turkkilaista jogurttia
3/4dl sokeria


- hienonna pohjan keksit (käytin minigrippussia ja kaulinta, en hienontanut ihan hiekaksi)
- sekoita joukkoon kaakaojauhe ja sulatettu voi.
- vuoraa irtopohjavuuan pohja (halk. 24cm) leivinpaperilla (halutessasi myös kaistaleet reunoihin), painele seos pohjalle ja nosta kylmään hetkeksi (kelmu päälle).

- laita liivatteet yksitellen kylmään veteen (suorakaiteen muotoinen astia) likoamaan 10min ja sillä aikaa...

- Vatkaa kerma vaahdoksi. 
- Sulata suklaa (250W) 20 sekunttia kerrallaan välillä sekoittaen.
- Sekoita suklaa tuorejuuston sekaan, lisää vaniljakastike sähkövatkaimella suklaa-tuorejuustoseokseen. 
- Lisää joukkoon myös turkkilainen jogurtti ja sokeri. 

- Lisää liivatevesiseos täytteeseen HUOLELLISESTI sekoittaen sähkövatkaimella (kiehauta 2rkl vettä, puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen, sekoita kunnes liukenevat TAI niinkuin itse teen eli purista liivatteet yksitellen kämmenessä "kuivaksi", nosta mikronkestävään pieneen kannuun/kippoon, kaada hieman liivatevettä sekaan (muutama ruokalusikallinen) ja laita mikroon täydelle teholle hetkeksi (mikrossamme 40s on sopiva aika), sekoita ja kaada ohuena norona täytteen sekaan toisella kädellä sähkövatkainta käyttäen ja huolellisesti sekoittaen. 
Näin ei tullut yhtään klimppejä! :))

- Lisää kermavaahto lusikalla ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan viilentyneen pohjan päälle ja tasoita pinta. 

- Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoan reunoista veitsellä leikaten (jos ei ollut leivinpapereita reunoissa) ja nosta tarjoiluvadille (tarvitset mahdollisesti apukäsiä!), koristele tummalla suklaalla tai haluamallasi tavalla! Tarjoa lisänä marjakastiketta.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti